SVVS-cursussen

In 2017 organiseren wij de volgende cursussen, workshops en trainingen:

PRAKTIJKCURSUS SINTERKLAASACTEUR

Op zaterdag 8 april 2017 gaat de nieuwe SVVS praktijkcursus Sinterklaasacteur van start. De cursusdag wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur in Cultureel Centrum de Plataan aan de Vledderstraat in Meppel. Het parkeren op het terrein van de Plataan is gratis.

De cursus staat open voor iedereen. De kosten voor deelname bedragen 47,50 euro p.p. Keurmerkhouders en donateurs genieten van een leuke korting en betalen 37,50 p.p. De lunch voor tussen de middag is hierbij inbegrepen. Mocht u iemand mee willen nemen, dan kan dat alleen in overleg. Hier zijn kosten aan verbonden o.a. voor de lunch.

Tijdens de cursus besteden we aandacht aan kleding, haarwerk en schmink. Verder besteden we veel aandacht aan het acteren van Sinterklaas en neemt u deel aan rollenspellen. U speelt in uw eigen kostuum en schminkt u met uw eigen schmink!

Als gastdocent is acteur Wim Schluter van de partij. We kennen Wim als muziekpiet van de Club van Sinterklaas. Sintkapper Luck Heukeroth verteld die dag over het onderhoud van haarwerken, met name hoe je haarwerk tijdens de drukke sinterklaasperiode netjes kunt houden. En we hebben natuurlijk een prachtige Sint in ons midden!

Bij goed resultaat ontvangt de deelnemer een instituutsdiploma van de SVVS en ter afsluiting het leuke boekje 'Sinterklaasgeheimen' geschreven door Martijn Adelmund i.s.m. de SVVS.

We maken er niet alleen een leerzame maar zeker ook een gezellige dag van. Wilt u alvast een aanmeldingsformulier ontvangen, stuur dan uw naam en adresgegevens naar info@vriendenvansint.nl.


Het instituutsdiploma van de SVVS


Cursisten SVVS

In de loop der jaren hebben verschillende Sinten en Pieten een theorie- of praktijkcursus gevolgd bij de SVVS. Wij wensen onze oud-cursisten in de toekomst veel succes toe en dat de gevolgde cursus mocht bijdragen aan de goede Sint en Piet.

Cursus Sinterklaas in theorie:

- Bert Bruggeman
- Marc van Bruyssel
- Jos Kuilboer

Cursus Zwarte Piet in theorie:

- Edwin Elfring
- Mark Tijhuis
- Miranda Jacquemijns
- Albert Bruggeman
- Diana van Bruyssel

Cursus Sinterklaas in de praktijk:

- Evert Feenstra
- Robert Kalkman
- Gerard Groot
- Ed van der Touw
- Hedzer vd Steeg
- Bert Bruggeman
- Albert van Dam
- Albert Ruiter
- Marcel Jansen
- Sander van Leer

Cursus Zwarte Piet in de praktijk:

- Annelie Bakker
- Hennie Verweij
- Ids Bakker
- John Bult
- Elisabeth vd Steeg
- Jessie Neef
- Edwin Elfring
- Reno Berlijn
- Albert Bruggeman
- Miranda Jacquemijns
- Danny van Stam
- Arno Ribbink
- Arendo Sturre
- Michael Timmer
- Gerrit Schukkink

Cursus Sinterklaas Acteur in theorie:

- Marc van Bruyssel